HomeFiscalitateFiscalitate Dosarul preturilor de transfer

Dosarul preturilor de transfer

           În contextul actual al globalizării şi  expansiunii companiilor multinaţionale, problematica preţurilor de transfer a devenit una dintre cele mai importante teme cu care se confruntă multinaţionalele şi companiile cu dezvoltare regională.
           În concordantă cu legislaţia internaţională, legislaţia românească privind preţurile de transfer a fost actualizată  în anul 2008 cu introducerea cerinţelor specifice privind conţinutul dosarului preţurilor de transfer pe care contribuabilul român plătitor de impozit pe profit, ce efectuează tranzacţii cu persoane afiliate, trebuie sa îl pregătească şi să îl aibă disponibil în cazul unei inspecţii fiscale.
            În acest context avem competenţa de a vă asista pentru a respecta prevederile legale privind preţurile de transfer  în vederea minimizării sarcinii fiscale şi a implicaţiilor nefavorabile ce pot imbrăca forma dublei impozitări sau a penaliăţilor pentru nerespectarea cerintelor legale.
    Serviciile noastre în legătură cu preţurile de transfer includ:

-  servicii de planificare şi consultanţă;
-  revizuirea politicilor şi a documentaţiei privind preţurile de transfer;
-  analiza economică în vederea determinării marjelor de profit aplicabile în tranzacţiile cu persoane afiliate, în conformitate cu principiul pieţei libere;
-  asistenţă în pregătirea dosarului preţurilor de transfer;

-  întocmirea dosarului prețurilor de transfer.

PARTENERI

Testimoniale

Am apreciat faptul ca in toata perioada anului ati fost deschisi la orice intrebare, lamurire, interpretare, care pentru noi este un lucru important. Sunt convins ca si in viitor colaborarea va fi cel putin la fel.

ROFEXPERT respecta termenele limita si reglementarile internationale de audit. Apeciem cel mai mult la ROFEXPERT faptul ca se pozitioneaza ca parteneri pe termen lung. Propun solutii eficiente pe termen lung.

«
»